Bol u zglobovima

Tableta ili mast? Najbolje sredstvo u 2020. godini protiv sportskih povreda i boli u zglobovima prema mišljenju specijalista Instituta za reumatologiju

Danas je bol u zglobovima postala epidemija. Prema statistici, 96% stanovništva se ne brine o zdravlju zglobova. Povrede, infekcije, bolesti, štetne navike, stres, suvišni kilogrami, pretjerane ili nedovoljne fizičke vježbe izazivaju degeneraciju hrskavičnog tkiva zglobova.

Vjerojatnoća da ste u rizičnoj grupi je 99% ako vas muči bar jedan od simptoma: otečenost, crvenilo kože, bol i nelagoda za vrijeme kretanja. Također je moguć i osjećaj ukočenosti nekoliko sati nakon buđenja.

Zašto je važno na vrijeme (kod prvih znakova) početi terapiju

Zapamtite: blagovremeni početak terapije može pomoći da se izbjegne pogoršanje problema i dozvoliti očuvanje zdravlja zglobova ne baš u odličnom, ali bar u zadovoljavajućem stanju, bez deformacija, boli i invalidskih kolica u budućnosti.

Bez liječenja, bolovi će preći u hronične, a zglobovi će se prestati kretati. Bolest napreduje. Što duže, to gore: deformišu se udovi, a te promjene se već ne mogu korigirati. U tom slučaju ne možete izbjeći operaciju.

Cilj terapije je zaustaviti propadanje

Terapija

Pomoću protuupalne terapije, moguće je zaustaviti degeneraciju bez hirurške intervencije. Na prvom mjestu preporučujem da promijenite štetne navike i da se pridržavate sljedećeg načina prehrane: mnogo zelenog povrća, ostalog povrća, morske ribe, bobica, orašastih plodova i, također, lanenog ulja. Ovi proizvodi doprinose proizvodnji kolagena i formiranju sinovijalne tečnosti u zglobnoj čahuri.

Ako ne možete pratiti ovaj režim prehrane, a želite što prije biti pokretni, preporučujem da pažnju usmjerite ka posebnim preparatima.

Kojim preparatima dati prednost

Najbolje je koristiti sredstva domaće proizvodnje. Oni ne štete stanju unutarnjih organa – srca, jetre, probavnog trakta. Tablete samo stvaraju iluziju ozdravljenja tako što privremeno blokiraju bol. Pri tome se uništavanje zglobova nastavlja i bol se vraća. Na osnovu moje doktorske prakse, mogu sa sigurnošću reći da na farmaceutskom tržištu ne postoji nijedno sredstvo u tabletama za učinkovitu terapiju bolesti zglobova. Same besmislice i hemija!

Ja svojim pacijentima preporučujem gel Nautubone za prevenciju i liječenje. Ispitivanja potvrđuju da zahvaljujući aktivnoj komponenti – gavezi, Nautubone pokazuje djelovanje čak i kod zapuštenih stadija.

Nautubone trio

Gel Nautubone pokazuje blagotvorno djelovanje na zglobove čak i kod zapuštenih stadija zahvaljujući aktivnoj komponenti – gavezi

Princip djelovanja gela nautubone

Ovo sredstvo je usmjereno ka djelovanju protiv bolesti.

Gavez u gelu Nautubone stimulira diobu hondrocita i pojačava sintezu kolagena u hrskavici do sedam puta. Hondrociti su osnovne ćelije hrskavičnog tkiva. Prema tome, što ih je više, hrskavica je snažnija. To jeste, Nautubone nadograđuje vezivna tkiva i popunjava prazninu u zglobnoj čahuri.

Osim toga, sopstvena analgetska i protuupalna svojstva gavezi uklanjaju upalu i simptom boli od prvih dana. Nautubone u kratkom roku vraća čovjeka aktivnom načinu života isključujući hospitalizaciju, ležanje na postelji i nelagodu.

Kosti i zglob

Nautubone u kratkom roku vraća čovjeka aktivnom načinu života

Osnovni ciljevi gela nautubone

 • smanjenje intenziteta simptoma boli;
 • obnavljanje funkcije pokretljivosti zglobova;
 • poboljšanje krvotoka i smanjenje otečenosti;
 • ubrzanje oporavka nakon operacije povezane
  s povredama mišića, zglobova, kostiju;
 • poboljšanje općeg stanja pacijenta;
 • pomoć kod ozljeda, uganuća i istegnuća.

Kada očekivati rezultate

Pozitivna dinamika primjetna je od prvih dana upotrebe gela. A primjetno olakšanje i pokretljivost zglobova vraćaju se za 2-3 sedmice upotrebe. Također preporučujem ponoviti kurs svakih 6-8 mjeseci da biste održali zdravlje zglobova.

Snimak gležnja. Gore: znakovi artroze.
Dolje: zdrav zglob poslije primjene gela Nautubone

Kome je potreban gel nautubone

Prema statistici, svaki drugi pacijent ima progresivno odstupanje. A ipak se mnogi ne obraćaju specijalistima! Zato ja preporučujem da se terapija počne što je moguće ranije i ne zatvarati oči pred već postojećim simptomima bolesti mišićno-koštanog aparata:

 • bol i krckanje prilikom kretanja;
 • ukočenost i ograničena pokretljivost;
 • narušavanje fine motorike ruku (teško vam je uvući konac
  u iglu ili ne uspijevate od prve ubaciti ključ u bravu);
 • česti grčevi u udovima;
 • osjetljivost na promjenu vremena;
 • valgus.

Gdje kupiti gel nautubone

Iznenadit ćete se, ali bez obzira na visoku učinkovitost, ovo sredstvo je još uvijek poznato samo u uskim krugovima zato što ga proizvođač distribuira isključivo preko svoje stranice bez marži. Ali će već krajem godine Nautubone popuniti sve police u apotekama.

Nema razloga za brigu: Nautubone ne sadrži agresivne sintetičke tvari, hormone, ne izaziva alergije i zato se prodaje bez konsultacije s doktorom i bez recepta.

Nautubone

Dragi čitatelji! Da bismo učinili da Nautubone bude svima dostupan i da zaštitimo kupce od prevara, proizvod se prodaje samo na službenoj stranici proizvođača. Trenutno traje popust od 50%. Da biste prešli na stranicu, kliknite na link ispod:

BIH: Stara Cijena: 110KM – Nova Cijena: 55KM
LINK ZA NARUDŽBU

RS: Stara Cijena 5400RSD – Nova Cijena: 3700RSD
LINK ZA NARUDŽBU

MNE: Stara Cijena: 78EUR – Nova Cijena: 39EUR
LINK ZA NARUDŽBU